3 tips til tøjvask

advertorial

For mange kan tøjvask være en jungle. Man skal dele tøjet op i grader og farver, og så skal man finde det rigtige vaske program. Det er dog ikke så svært, når man først har gjort det et par gange. Hvis du er en af dem, der finder tøjvask uoverskueligt, så frygt ej. Her har du tre tips, der kan hjælpe dig med at blive en mester til at vaske tøj. 

Vasketøjskurv

Del det op

Du kan starte med at dele dit tøj op i forskellige bunker. Dermed får du også et overblik over, hvor mange vaske, det kan blive til. Hvis du ikke er så meget for at smide alt tøjet ud på gulvet, så findes der også en løsning på det. Du kan for eksempel anskaffe dig mere end en vasketøjskurv. Du kan også købe en vasketøjskurv, der er delt op i flere rum. Dette kan måske hjælpe lidt på processen. 

Tjek vaskeanvisningen

Hvis du er i tvivl om, hvilket program dine forskellige stykker tøj skal vaskes på, så kan du nemt se det indeni tøjet. Alt tøj er nemlig lavet med et lille mærke indvendigt, hvor der står præcist, hvor mange grader dit tøj må vaskes på. Her kan du også se, om dit tøj tåler at blive tørretumblet og strøget. 

Doser sæben rigtigt

Hvis du ønsker at dit tøj skal holde så længe som muligt, så skal du også være påpasselig, når du doserer vaskesæben. For meget vaskemiddel kan nemlig forkorte tøjet levetid. Det kan også gøre, at tøjet lugter surt efter vask, og så er det heller ikke så godt for miljøet. 

 

Det vigtigste, når du skal vaske tøj, er dog at prøve sig frem. Det bliver også en del lettere at vaske tøj, når du har gjort det et par gange. Ellers kan din mor nok også hjælpe dig.