Få så godt som nye gulve med hjælp fra et gulvfirma

Mange danske boliger har smukke lyse trægulve, hvilke ser godt ud men over tid kan de godt blive triste og beskidte. Det skyldes blandt andet at vi på grund af det danske vejr tager en masse skidt med ind, også selvom vi er nok så omhyggelige med at tage skoene af inden vi går ind. Resten af kommer fra helt almindelig brug.

Når dine gulve begynder at se triste ud og du ikke længere kan få dem pæne, selv med regelmæssig og grundig vask, er det på tide at få dem afslebet. En let afslibning vil få gulvene til at fremstå som nye og de vil igen være nemme at holde i årevis. Du kan selv afslibe gulvene eller du kan få et professionelt gulvfirma til at udføre opgaven.

Afslibning af gulve

At afslibe gulve er en af de opgaver man kan overveje selv at gøre, hvis man har masser af tid, knofedt og tålmodighed. Det er nemt at leje en maskine. Stort set alle byggefirmaer har maskiner der kan lejes og de sælger samtidig den sandpapir du skal bruge til afslibningen. Det er vigtigt at du skifter sandpapir på det helt rigtige tidspunkt. Skifter du for tidligt vil sandkornene være for fine til at du kan få gulvene færdige, modsat vil det grove sandpapir lave ridser i gulvet, hvis du forsætter med at bruge det forlænge. 

Hvis du ikke har lyst eller tid til at afslibe gulvene selv, kan du få et gulvfirma til at udføre opgaven. Du skal sætte omkring 2 dage af til hvert værelse, hvis du selv vil afslibe dem. 

Derudover skal du huske at de også skal efterbehandles, da træet står helt nøgent efter afslibningen. Bliver gulvet ikke efterbehandlet vil det hurtigt se trist og beskidt ud igen, da det ikke har nogen beskyttelse mod snavs.